Co.LAB: cross-sectorale samenwerking

Samen straffer

Binnen Co.LAB koppelen we jou als ondernemer aan een creatieve geest/designer. Doel is samen tot nieuwe innovaties te komen. Niet alleen denkwerk, maar ook concrete acties.

Co.LAB: cross-sectorale samenwerking

Een testimonial zegt zó veel meer.

Bedrijven die kijken vanuit het perspectief van hun klant, veranderen in de kern

Remco Lenstra

Flanders Inshape

Co.LAB geeft je als ondernemer een duw in de rug: jouw creatieve partner in crime helpt je om innovatieve ideeën scherp te krijgen en nieuwe kansen meteen te onderzoeken, te concretiseren en te visualiseren.

Dit kruisbestuivingstraject is ideaal om in onze huidige samenleving met jouw bedrijf en activiteit het verschil te blijven maken en de concurrentie net dat stapje voor te blijven. Creatievelingen werken immers van nature uit heel marktgericht, met reeds in de ontwikkelfase een sterke focus op de behoeftes van de klant. Ze maken je innovatieve ideeën concreet en functioneel en dankzij principes als co-creatie en designthinking leer je op een andere manier te kijken naar je producten/diensten. Een win-win!

De meerwaarde van Co.LAB?

  • Iemand uit een totaal andere sector kijkt met een frisse blik naar jouw bedrijf en jouw ideeën
  • Je krijgt een ruimere visie op jouw bedrijf en de nieuwe evoluties in de sector
  • Je doet nieuwe ideeën op, maakt ze concreet en integreert ze in je huidige activiteiten
  • Je krijgt zicht op de zaken die je moet doen om vooruit te geraken
  • Je ontdekt de gaten in je huidig proces en krijgt hulp in de vraagstukken waar je het moeilijk mee hebt

Hoe gaan we te werk?

  1. Via een intakegesprek brengen we jouw innovatieve ideeën en uitdagingen in kaart
  2. Matchmaking: op basis van je uitdagingen, je behoeftes en je persoonlijkheid koppelen we je aan het juiste creatieve profiel
  3. In nauw overleg met de gekozen creatieveling/designer en SPK stippel je het verloop van je adviestraject uit en benoem je de resultaten die je wil bereiken
  4. In een 1-op-1 traject met je creatieveling/designer ga je aan de slag, SPK is klankbord en zorgt voor de algemene coördinatie

Bedrijven die via de principes van cross-sectorale samenwerking reeds samenwerkten met een creatieveling/designer zijn: TEEMA Architecten bvba, Beneens & Zonen bvba, Woonzorgcentrum Heilig Hart - vzw Rusthuizen Zusters van Berlaar, Tuinarchitectuur Wim Verrezen bvba, KIKO, Yvsolab nv, Avia-GIS bvba en Conlibrio cvba.

De creatievelingen/designers die deze bedrijven ondersteunden zijn: Peter Deckers (Peter Deckers Designstudio), Carlo van Tichelen (Phobos & Actor), Thomas van Halewyck (bundl), David Sprengers (David Sprengers), Joeri El Hazimi (Conlibrio), Hans De Cuyper (Brandle), Marieke Deckers (aroma communicatie), Roel Vandebeek (Depot Roel Vandebeek), Mathias Schaubroeck (Absintt), Tim Stoops (Warhorse Creative Studio), Lisa Apers (Studio Dott), Alain Monnens (IDAM) en Stephanie Straatman (bundl).

Co.LAB kreeg vorm dankzij samenwerkingen met Dany Snokx, Snokx bvba en Remco Lenstra, Flanders Inshape.

Deze diensten zullen jou ook interesseren!

In the Mix

In the Mix

de innovatiecocktail

In the Mix

Wat als ... je verschillende professionals uit verschillende sectoren en disciplines samenbrengt rond jouw groeiuitdagingen? Wat als ... uit verschillende invalshoeken de huidige struikelblokken onder de loep worden genomen? Wat als ... dit experiment ook nog eens gericht is op concrete innovaties en realiseerbare toekomstbeelden? Dit is de insteek van In the Mix: creatieve geesten, designers, innovatoren, gebruikers/klanten etc. gaan met de pijnpunten van jouw onderneming aan de slag.

Netwerk CiNe

Netwerk CiNe

Creatief inspirerend

Netwerk CiNe

Ben je niet bepaald een geboren netwerker? Voel je je niet thuis op klassieke netwerkevents? Wil je wel bijleren, nieuwe tools en technieken leren kennen, je talenten kenbaar maken en nieuwe contacten leggen? Dan ben je bij CiNe activiteiten aan het juiste adres. Het Creatief Inspirerend Netwerk - CiNe - biedt niet-alledaagse netwerkactiviteiten rond alle aspecten van creatief ondernemerschap. 

Huis voor Creativiteit: contactpunt

Huis voor Creativiteit: contactpunt

Onverwachte troeven

Huis voor Creativiteit: contactpunt

Creativiteit en ondernemerschap: niet meteen twee termen die zich eenvoudig met elkaar verzoenen. Toch is heel wat te zeggen voor creatief ondernemerschap. Het Huis voor Creativiteit is hét contactpunt waar je terecht kan met al je vragen rond ondernemen in de creatieve sector of creatiever ondernemen in traditionele sectoren. We helpen je graag verder met advies en gerichte doorverwijzing.