LEAN doorlichting van je productieproces

efficiëntie verhogen

Heb je een state of the art productiepark maar zoek je nog naar extra verbeteropportuniteiten? Wil je je productiekost en verspilling verlagen, en je kwaliteit verhogen? Een LEAN doorlichting van je productieproces biedt oplossing.

LEAN doorlichting van je productieproces

Als één van de founding fathers van OMC, Open Manufacturing Campus, op de Philips-site in Turnhout, zet SPK zich al een aantal jaren actief in om de maakindustrie in de brede regio te ondersteunen en te versterken. Hoewel we fier mogen zijn op onze performante regionale productiebedrijven, liggen er vaak nog heel wat kansen om het productieproces te verbeteren. 

Wat is een LEAN doorlichting?

Een LEAN doorlichting detecteert verbeteropportuniteiten die de efficiëntie van het productieproces kunnen verhogen en diverse vormen van verspilling kunnen verlagen. In de tijdsspanne van een halve dag maakt een team van enkele LEAN-experten aan de hand van interviews met betrokkenen en een rondgang in het bedrijf een quick scan van de huidige productieprocessen.

Wat is het resultaat?

Reeds aan het einde van het bezoek krijgen de betrokkenen een eerste mondelinge terugkoppeling. Je krijgt ook een rapport met de belangrijkste bevindingen en concrete verbeteropportuniteiten: opmerkelijk is dat deze vaak niet gaan over nieuwe investeringen, maar vooral over een betere werkwijze en/of opvolging.

Hogere efficiëntie, lagere verspilling en dat op een halve dag tijd. Geef je productiepark alle kansen om optimaal te renderen!