In the Mix voor Groep Van Roey

Geert Verachtert – Groep Van Roey

We zoeken voortdurend naar verfrissende methodieken om bedrijven en organisaties in hun duurzame groei te ondersteunen. Heel recent bracht Onderneem met SPK onder de noemer ‘In the Mix’ een complementaire groep van experten en creatievelingen een halve dag samen bij Groep Van Roey.

Het doel? Het genereren van nieuwe inspirerende ideeën voor Groep Van Roey. ‘Wij wilden met de methodiek van professor Lynda Gratton in het achterhoofd een hotspot creëren rond innovatie’, verklaart Geert Verachtert, directeur strategie en business development bij Groep Van Roey. ‘SPK was de ideale partner hiervoor met het traject In the Mix.’

‘Groep Van Roey is een bedrijvengroep met een sterk en gezond fundament’, zegt Bart Wuyts, directeur SPK. ‘Ze bestaan al meer dan 275 jaar en groeiden als toonaangevend Kempens familiebedrijf uit tot een bouwgroep van 9 bedrijven. In een snel veranderende wereld met een toenemende complexiteit willen zij vooral een specialist-partner zijn in het aanbieden van totaaloplossingen. Hun uitdaging ‘Hoe moet Groep Van Roey evolueren om over 20 jaar even succesvol te zijn als vandaag?’ leende zich perfect om via In the Mix te benaderen.’

‘We brachten een groep van 17 interne en externe professionals samen, bestaande uit strategen, creatieve designers, specialisten en generalisten. Ze benoemden een aantal relevante socio-economische trends voor Groep Van Roey en werden uitgedaagd om van daaruit nieuwe groeidomeinen te bedenken’, vertelt Ellen Bisschops, projectmanager bij SPK. ‘Onder begeleiding van het Expertisecentrum Business Design & Innovatie – het vroegere Flanders Inshape – lieten we de deelnemers spelen met ‘Lego Serious Play’. Dat leverde een geweldig positieve en creatieve dynamiek op, wat leidde tot enkele verrassende nieuwe businessideeën.’
‘De kracht zit hem in de diversiteit van de profielen aan tafel’, vult Bart Wuyts aan. ‘Hun expertise en kennis wordt in een sfeer van open innovatie in alle vertrouwen en openheid op tafel gelegd om samen nieuwe groeipistes te definiëren.’
‘Niet alleen kregen we op die manier frisse nieuwe inzichten om mee aan de slag te gaan, het was bovendien leuk om te zien dat er binnen dit kader spontaan nieuwe interessante verbindingen ontstonden met partijen die we voordien niet kenden. Een echte aanrader om mogelijke antwoorden te zoeken voor complexe vraagstukken’, concludeert Geert Verachtert.

Meer info over In the Mix vind je hier.

Meer info Groep Van Roey:

Groep Van Roey (www.groepvanroey.be) is een bedrijvengroep met een sterk en gezond fundament. Van Roey bestaat al meer dan 275 jaar. Van een familiebedrijf groeiden we uit tot een bouwgroep, bestaande uit 9 bedrijven: Van Roey (aannemer), Staalbeton (betonstaal, prefabbeton, metaalschrijnwerk), Vastgoed (projectontwikkelaar), vanhout.pro (aannemer en interieur), Sportoase (sportcentra), Maes (aannemer), Nys-Driesen (aannemer), Architon (architectonisch beton) en Sibes (onderhoud). We zijn actief in België in de ontwikkeling, ontwerp, financiering, bouw, onderhoud en exploitatie (= DBFMO) van projecten in zijn geheel of in deelfacetten, steeds met bouw als corebusiness en dit in verschillende sectoren.

Van Roey is na acht generaties nog steeds 100% in handen van een betrokken familie. De bereidwilligheid vanuit de familie om te investeren zorgt voor veel mogelijkheden. De corebusiness zal altijd aan bouwen gerelateerd blijven, maar we kunnen mogelijk innoveren en investeren in aanpalende groeidomeinen waar we meerwaarde kunnen creëren voor onze klanten. In deze snel veranderende wereld met een toenemende complexiteit willen we vooral een specialist-partner zijn in het aanbieden van totaaloplossingen. Sportoase is daar een mooi voorbeeld van. Van een pur sang bouwer zijn we daar geëvolueerd naar een speler die een dienst levert aan het lokale bestuur: gedurende 30 jaar een zwembad openstellen met alles er op en er aan.

Bekijk hier enkele sfeerbeelden.

Het project ANTWERP. POWERED BY CREATIVES. CONNECTING THE DOTS. stimuleert cross-sectorale samenwerkingen tussen creatieve en reguliere sectoren in de provincie Antwerpen, om innovatie te stimuleren.
Hiertoe worden onder meer co-creatietrajecten, workshops, bedrijfsbezoeken, opleidingen en netwerkevenementen georganiseerd.
ANTWERP. POWERED BY CREATIVES., het designplatform voor de provincie Antwerpen werkt voor dit project samen met Stad Mechelen, Stad Turnhout en SPK en ontvangt hiervoor 520.654,44 euro subsidies van Europa via het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO).