Senne Starckx

Senne Starckx – Journalist/copywriter

Coworking zit in de lift. Freelancers maken dankbaar gebruik van het concept om te ontsnappen aan alle afleidingen thuis en de klusjes die daar voortdurend in het zicht liggen. Journalist/copywriter Senne Starckx, Bar d’Officer van het eerste uur, maalt er niet om dat hij daarvoor helemaal van Mol naar SPK moet komen.

“Het is niet vanwege gebrek aan ruimte thuis – integendeel – dat ik elders een (extra) werkplaats heb gezocht. Een eigen bureau thuis – hoe fijn dat ook ingericht mag zijn – valt gewoon niet te vergelijken met een plaatsje in een coworking office.” Volgens Senne Starckx, die als freelance journalist en copywriter gespecialiseerd is in wetenschappelijke thema’s – hij noemt zichzelf nog het liefst science writer – geeft een coworking office zoals die van Bar d'Office in Turnhout (bij de vzw SPK) een flinke energieboost. “Op dagen dat ik geen afspraken buitenshuis heb kies ik er vaak voor om van Mol naar Turnhout te rijden.”

“De omgeving van SPK waarin Bar d’Office is ondergebracht ademt professionaliteit. Bovendien ontslaat het buitenshuis werken je van de dagelijkse huiselijke beslommeringen – lees: de (af)was die nog moet worden gedaan. En, zeer belangrijk, in je coworking office word je veel minder snel afgeleid. Thuis zul je al sneller de radio – of zelfs de televisie – opzetten, wat vaak nefast is voor je werkijver.”

“Nu is het niet zo dat een coworking office automatisch een aangename werkplek is”, vindt Starckx. “Een aantal elementen zijn onontbeerlijk voor mij: snel en draadloos internet, een onuitputtelijke hoeveelheid koffie en de mogelijkheid tot printen behoren tot mijn basisbehoeften. Bovendien verkies ik een open, mobiele werkomgeving boven een traditionele opstelling met vaste bureaus.”

Het absolute pluspunt volgens Starckx is dat de Turnhoutse Bar d’Office ingebed zit in een bedrijf waar mensen in vaste loondienst werken, hoewel die een heel flexibel werkschema genieten. “Die invulling is volgens mij uniek in het Bar d’Office-netwerk en draagt bij tot een professionele doch gemoedelijke en uitnodigende werkomgeving.”