Hoe maak ik het verschil?

Inspiratie en innovatie uit onverwachte hoek

Onderneem met SPK organiseert creatieve trajecten om innovatie en kruisbestuiving tussen sectoren te stimuleren. We stimuleren de samenwerking tussen verschillende domeinen, achtergronden en expertises, 1-op-1 of in groep, om ondernemers een ruimere visie te geven op hun bedrijf. We bieden hulp om verdere stappen te zetten in vraagstukken waar je het moeilijk mee hebt.

Deze diensten bieden we jou aan

Onder het motto 'samen bereik je meer' investeerde SPK de afgelopen jaren hard in het opbouwen van kennis en ervaring omtrent cross-sectorale samenwerking (= samenwerking over de grenzen van je sector heen). Het is een nog weinig toegepaste, maar effectieve manier om innovatie te stimuleren. Iemand uit een heel andere sector kijkt op een verfrissende manier naar je bedrijf. Zo doorbreek je vastgeroeste denkpatronen, genereer je nieuwe innovatieve ideeën en krijg je zicht op mogelijke nieuwe evoluties in je bedrijf.

Je kan ook op een laagdrempelige manier in contact komen met creatieve geesten, kunstenaars, ondernemers met een andere achtergrond, door eens langs te komen op één van onze events. Dit filmpje geeft je een eerste blik op wat je kan verwachten. Iedereen is meer dan welkom!

Deze diensten selecteerden wij voor ‘Hoe maak ik het verschil?’

Co.LAB: cross-sectorale samenwerking

Co.LAB: cross-sectorale samenwerking

Samen straffer

Co.LAB: cross-sectorale samenwerking

Binnen Co.LAB koppelen we jou als ondernemer aan een creatieve geest/designer. Doel is samen tot nieuwe innovaties te komen. Niet alleen denkwerk, maar ook concrete acties.

Huis voor Creativiteit: contactpunt

Huis voor Creativiteit: contactpunt

Onverwachte troeven

Huis voor Creativiteit: contactpunt

Creativiteit en ondernemerschap: niet meteen twee termen die zich eenvoudig met elkaar verzoenen. Toch is heel wat te zeggen voor creatief ondernemerschap. Het Huis voor Creativiteit is hét contactpunt waar je terecht kan met al je vragen rond ondernemen in de creatieve sector of creatiever ondernemen in traditionele sectoren. We helpen je graag verder met advies en gerichte doorverwijzing.

Netwerk CiNe

Netwerk CiNe

Creatief inspirerend

Netwerk CiNe

Ben je niet bepaald een geboren netwerker? Voel je je niet thuis op klassieke netwerkevents? Wil je wel bijleren, nieuwe tools en technieken leren kennen, je talenten kenbaar maken en nieuwe contacten leggen? Dan ben je bij CiNe activiteiten aan het juiste adres. Het Creatief Inspirerend Netwerk - CiNe - biedt niet-alledaagse netwerkactiviteiten rond alle aspecten van creatief ondernemerschap. 

In the Mix

In the Mix

de innovatiecocktail

In the Mix

Wat als ... je verschillende professionals uit verschillende sectoren en disciplines samenbrengt rond jouw groeiuitdagingen? Wat als ... uit verschillende invalshoeken de huidige struikelblokken onder de loep worden genomen? Wat als ... dit experiment ook nog eens gericht is op concrete innovaties en realiseerbare toekomstbeelden? Dit is de insteek van In the Mix: creatieve geesten, designers, innovatoren, gebruikers/klanten etc. gaan met de pijnpunten van jouw onderneming aan de slag.

SPK als jouw klankbord

SPK als jouw klankbord

Voor vragen & ideeën

SPK als jouw klankbord

Onze ervaring leert dat heel wat ondernemers met goede projectideeën rondlopen, maar er niet toe komen deze uit te werken. Daarnaast zitten  ondernemers vaak met vragen, waarvan niet duidelijk is bij wie ze ervoor terecht kunnen. Onderneem met SPK is jouw klankbord. Geef ons twee uren van je tijd en we garanderen dat je een paar flinke stappen vooruit zet!

Liken & delen maar!