Filmpje Co.LAB online

12 / 04 / 2016

Hoe maak je innovatieve ideeën concreet?

Op 29 april 2015 stapten vier bedrijven in het samenwerkingstraject Co.LAB. Co.LAB richt zich op het faciliteren van kruisbestuiving tussen creatieve industrie en bedrijven. Bedrijven die designgedreven innoveren, maken immers meer winst en groeien sneller dan anderen. Design is één van de belangrijkste succesfactoren in het innovatief ontwikkelingsproces bij bedrijven. 

Tandem
“We willen de deelnemende bedrijven op twee domeinen versterken: enerzijds door hen de methodieken aan te leren doorheen de workshops zodat ze nadien volgende vraagstukken op eenzelfde manier kunnen benaderen. Anderzijds doorlopen de bedrijven het traject met een creatieve designer aan hun zijde. In tandem concretiseren ze de innovatie waar de ondernemers naar op zoek zijn”, legt Florence Maes, projectmanager van Co.LAB, uit. “Samenwerken met creatief talent helpt om ideeën scherper te krijgen en nieuwe pistes meteen te onderzoeken in functie van de eindgebruiker: het zet denken om in doen. En dat is waar Co.LAB uiteindelijk om draait.”

Het resultaat van het traject, en de meerwaarde voor de deelnemende bedrijven en designers is gecapteerd in een filmpje.

Ben jij ook klaar om er in te vliegen? Neem gerust contact met ons op!

Deze inspiratie artikels zullen jou ook interesseren