MOOOV Makers

02 / 12 / 2015

Zij die MOOOV mee maken

Eind 2014 startte MOOOV in samenwerking met SPK met ‘MOOOV Makers’. Dit gloednieuwe netwerk bestaat uit mensen, bedrijven of organisaties die MOOOV actief willen beleven en MOOOV mee willen maken.

MOOOV is …

MOOOV (vroegere Open Doek) is al meer dan 20 jaar het wereldfilmfestival in Turnhout (en ondertussen ook in de rest van Vlaanderen). Wereldcinema, met films van buiten West-Europa of Noord-Amerika, staat telkens centraal. Enkel de beste films zijn voor MOOOV goed genoeg: regisseurs van over heel de wereld worden uitgenodigd en onder de meer dan 60 getoonde films behoren vaak wereldpremières of exclusieve vertoningen.

De uitdaging …

MOOOV heeft MOOOV Makers nodig: als organisatie moeten ze meer en meer bezig zijn met branding, positionering, business modellen, innovatie … De huidige situatie (subsidies vanuit overheid staan onder druk) is een opportuniteit voor MOOOV om een betere relatie op te bouwen met koplopers uit de Kempense bedrijfswereld.

MOOOV Makers zijn …

Ondernemers die kunnen inspireren en innoveren: het aanreiken van ideeën, kritisch kijken, mee timmeren aan een strategie, durven spreken vanuit eigen ervaring, dit alles is de MOOOV Maker niet vreemd. Leiders die in hun eigen werkomgeving zelf met deze topics voortdurend bezig zijn, kunnen immers het best adviseren.

Kenmerken van MOOOV Makers zijn: open mindset, kritisch maar constructief, mobiliserend en faciliterend, brede kijk op de wereld met aandacht voor sociale en culturele waarden, goesting en passie voor netwerking.

Er is een netwerk van MOOOV Makers in Brugge, Sint-Niklaas en Turnhout. In Turnhout maken oa Umicore, culd., MaDe, Schoenen Torfs, Ordina, Amplio, Philips, SPK, Cartamundi, Geec, KIKOEN, deChristina, en Rode Kruis deel uit van MOOOV Makers.

MOOOV Makers maken MOOOV mee en maken mee MOOOV’, Marc Boonen, directeur MOOOV

‘MOOOV schept kansen, zowel voor makers als publiek dat houdt van cinema!’, Wouter Torfs, CEO Schoenen Torfs