Ondernemen met naald en draad

24 / 11 / 2015

Kaat & Els – twee straffe madammen achter Misses Needle

Turnhout komt misschien niet meteen bij je op wanneer je denkt aan creatieve steden, maar wie verder kijkt dan z’n neus lang is, kan er pareltjes van initiatieven terugvinden. Halverwege de Patersstraat richtten Kaat & Els in 2013 Misses Needle op: een absolute hotspot voor creatieve do-it-yourself’ers!

Een toevallige ontmoeting

Kaat en Els volgden enkele jaren terug allebei de opleiding patroon tekenen van VDAB. Tijdens deze cursus leerden ze elkaar kennen. Ergotherapeute Els was op zoek naar een carrièreswitch en wilde met deze opleiding haar kennis en vaardigheden uitbreiden. Kledingverkoopster Kaat zocht opnieuw connectie met het maken van kleding, waar ze tenslotte voor had gestudeerd. Na de opleiding ging Kaat bij Femma aan de slag als docente naailes. Dit liep zo goed, dat ze al snel dubbele boekingen had in haar agenda; de interesse en opkomst was enorm. Als noodplan contacteerde Kaat Els om haar even te komen helpen bij het lesgeven. Na de workshop kletsten de dames verder over hun dromen, hun ambities, hun toekomst … Misses Needle ontkiemde.

Van droom naar realiteit

De twee madammen droomden beide al geruime tijd van een eigen stoffenwinkel. Een plek waar creatieve mode-hobbyisten samen konden komen om materialen te kopen, maar ook om ideeën op te doen en elkaar te inspireren. Op dat moment liep er een nationale ondernemingswedstrijd en Kaat en Els namen de beslissing hieraan deel te nemen. Van A tot Z moest hun businessplan uitgepluisd worden: een fictief pand, een opstartdatum, budgetten, aankoop en verkoop … Avonden lang werkten ze met twee intensief aan hun dossier. Hoe meer ze zicht kregen op de haalbaarheid van hun droom, hoe meer de kriebels begonnen te groeien. Uiteindelijk besloten Kaat en Els niet deel te nemen aan de wedstrijd, maar gewoon te starten! Op korte tijd brachten ze alles in gereedheid om in augustus 2013 de deuren van Misses Needle te openen.

Een groeiend verhaal

Je kan vandaag bij Misses Needle terecht voor hedendaagse stoffen en naaiworkshops, zowel ’s avonds als overdag. Ook voor old school retouches kan je bij de dames terecht. Kaat en Els willen met Misses Needle inspelen op de behoeftes van handige oma’s, creatieve jonge mama’s en hippe tieners. Ze blijven hun concept onder de loep nemen en vernieuwen waar nodig.
Kaat en Els bruisen nog steeds van de ondernemersgoesting. Als je hen vraagt waar die sprankelende drive vandaan komt, geven ze deze raad als antwoord:

“Geef je dromen nooit op! Ga op zoek naar iemand die je droom deelt en vul elkaar aan. De ene pept de andere op wanneer nodig. Je zal zien: als je er alles voor geeft, kan je je dromen waarmaken!”

Benieuwd naar Misses Needle? Spring een keer binnen of bezoek www.missesneedle.be

Deze inspiratie artikels zullen jou ook interesseren