29 / 03 - 19u00

Slotsessie Sprekersacademie

zeven bedrijven vertellen hun verhaal

Verhalen van en voor ondernemers, daar gaat het om tijdens de slotsessie van de Sprekersacademie op 29 maart. Verhalen over de kunst van het ondernemen en omgaan met verandering.

De ondernemers nemen één voor één het woord. Ze tonen jullie graag het resultaat van een intensieve training in presentatietechnieken. Dankzij Inspiring Speech en ANTWERP. POWERED BY CREATIVES. zijn ze klaar om hun verhaal te vertellen.

Je mag je verwachten aan een interessante en boeiende avond en speeches doorspekt met passie en een vleugje humor.

Benieuwd? Wij nodigen jou van harte uit om te komen luisteren. 

Het project ANTWERP. POWERED BY CREATIVES. CONNECTING THE DOTS. stimuleert cross-sectorale samenwerkingen tussen creatieve en reguliere sectoren in de provincie Antwerpen, om innovatie te stimuleren.
Hiertoe worden onder meer co-creatietrajecten, workshops, bedrijfsbezoeken, opleidingen en netwerkevenementen georganiseerd.
ANTWERP. POWERED BY CREATIVES., het designplatform voor de provincie Antwerpen werkt voor dit project samen met Stad Mechelen, Stad Turnhout en SPK en ontvangt hiervoor 520.654,44 euro subsidies van Europa via het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO).

Schrijf je nu in
Slotsessie Sprekersacademie

Praktisch

19u00 – Onthaal met een drankje

19u30 – Welkom

19u45 – Straffe ondernemers vertellen hun verhaal

21u30 – Netwerkdrink 

Locatie

Cultuurhuis de Warande - Tuinzaal
Warandestraat 42, 2300 Turnhout

Kostprijs

Gratis, inschrijven is wel verplicht

Reeds ingeschreven

Nadine Pauwels (SPK vzw),

Schrijf je nu in

Laat er geen gras over groeien!

Schrijf je nu in.

Slotsessie Sprekersacademie - 29.03.18

Heb je vragen? Wij helpen je met plezier

30 / 01 - 29 / 03

Sprekersacademie

Leren spreken met impact

Je bent een ondernemer die barst van talent en ambitie. Je staat te popelen om je verhaal te vertellen aan (toekomstige) klanten en leveranciers, maar je mist net dat tikkeltje kennis en zelfzekerheid om je op de juiste manier te profileren. De SPREKERSACADEMIE helpt je om je sprekersskills op te krikken en je verhaal vorm te geven, zo sta je als ondernemer immers nóg sterker in je schoenen.

Voor deze nieuwe editie van de Sprekersacademie zoeken we ondernemers die willen leren hoe ze hun troeven en talenten kunnen presenteren op een professionele en originele manier.

De Sprekersacademie werd op poten gezet door ANTWERP. POWERED BY CREATIVES. om de kwaliteit en het aanbod van keynote speakers uit de creatieve sector te verruimen. Nu het traject zijn successen geboekt heeft binnen de creatieve sector, willen we met deze editie ook andere sectoren bereiken.

Doelstelling

Doel van de opleiding en coaching is via workshops en webinars technieken, methodes en skills aan te leren waardoor je helder en authentiek kan communiceren met een tastbare impact voor elk publiek en (potentiële) klanten.

Jouw win-win

 • Je verbetert merkbaar je presentatieskills, ongeacht het niveau bij instap.
 • Je opdracht is je eigen inspirerende presentatie te ontwikkelen. Het onderwerp van deze presentatie is je eigen business, maar versterkt met een eigenwijze insteek. De presentatie heeft als doel zowel potentiële opdrachtgevers als groot publiek te overtuigen van je verhaal.
 • Deze presentatie (ca. 12 minuten, TED-waardig) wordt de ideale basis om al je komende pitches op topniveau te brengen.

Coaching

We werken samen met Inspiring Speech.
De coaches zijn: Peter Perceval (tekst, humor) en An Nelissen (speltechnieken).

Wie zoeken we?

Ondernemers die hun verhaal willen vertellen, maar nog niet helemaal zeker zijn van de inhoud, opbouw en presentatie ervan. Wij zoeken 6 deelnemers uit diverse sectoren, gevestigd in de provincie Antwerpen:

 • 3 ondernemers/ontwerpers/zaakvoerders uit de creatieve sector;
 • 3 ondernemers uit andere sectoren.

Op basis van de kandidaturen stellen we een gezonde mix samen.

Prijs en tussenkomst in de kosten

6 live sessies en 5 webinars: € 1.300 + btw 21%.
Inspiring Speech factureert rechtstreeks aan de deelnemer.
Via de kmo-portefeuille geniet de deelnemer van een subsidie van 40%.
Als de deelnemer de cursus succesvol beëindigt via het deelnemen aan de publiekspresentatie waarmee de opleiding wordt afgerond, mag hij voor deze presentatie een forfaitair bedrag factureren aan ANTWERP. POWERED BY CREATIVES. van € 325 + btw 21%.
De feitelijke kost voor de deelnemer komt daarmee op € 455 (btw exclusief).

Praktisch

DE SPREKERSACADEMIE IN TURNHOUT IS REEDS VOLZET!

Deelname in Antwerpen of Mechelen is nog wel mogelijk. Voor meer info, contacteer Klara De Smedt (Antwerpen) of Daphne Storms (Mechelen).

De 6 live sessies starten in 2018 en gaan door bij SPK, Campus Blairon 714 in TURNHOUT, op:

 • dinsdag 30 januari
 • dinsdag 13 februari
 • dinsdag 27 februari
 • dinsdag 13 maart
 • dinsdag 20 maart
 • dinsdag 27 maart

Telkens van 19u00 tot 22u00.

De 5 webinars, die meer de theorie samenvatten, worden stuk na stuk online gezet zodat de deelnemers ze kunnen beluisteren op een moment naar keuze. In onderling overleg worden enkele gezamenlijke momenten online afgesproken zodat de deelnemers vragen kunnen stellen.

Het slotevenement vindt plaats op donderdag 29 maart 2018, vanaf 19u00, in CULTUURHUIS DE WARANDE, Warandestraat 42 in TURNHOUT.

Meer info

Contacteer Florence voor Turnhout: florence.maes@spk.be of 0472 87 60 22

Antwerpen: Klara De Smedt  

Mechelen: Daphne Storms

Het project ANTWERP. POWERED BY CREATIVES. CONNECTING THE DOTS. stimuleert cross-sectorale samenwerkingen tussen creatieve en reguliere sectoren in de provincie Antwerpen, om innovatie te stimuleren.
Hiertoe worden onder meer co-creatietrajecten, workshops, bedrijfsbezoeken, opleidingen en netwerkevenementen georganiseerd.
ANTWERP. POWERED BY CREATIVES., het designplatform voor de provincie Antwerpen werkt voor dit project samen met Stad Mechelen, Stad Turnhout en SPK en ontvangt hiervoor € 520.654,44  subsidies van Europa via het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO).

Sprekersacademie

Locatie

SPK vzw
Campus Blairon 714, 2300 Turnhout

Kostprijs

De feitelijke kost voor de deelnemer komt op € 455 (btw exclusief)

Heb je vragen? Wij helpen je met plezier

06 / 02 - 31 / 05

Co-creatietraject “Connecting the Dots”

Neem deel aan een gesubsidieerd traject en til je KMO naar een volgend innovatieniveau!

SPK organiseert in samenwerking met ANTWERP. POWERED BY CREATIVES., Stad Turnhout en Stad Mechelen een gesubsidieerd co-creatietraject op maat van zaakvoerders. Het doel is jouw innovatieve ambities concreet te maken door je te koppelen aan een ervaren creatieve ondernemer en jullie te begeleiden in een professioneel traject van idee naar inzicht, kennisplan van aanpak en resultaat.

 • Ben jij een ondernemer met een open mindset en het lef om in een kleine groep met een wel gekozen creatieve geest een innovatietraject aan te gaan?
 • Heb je groeiambities en zoek je naar andere inzichten en oplossingen voor diverse vraagstukken?
 • Wil je je marktpositie en concurrentievermogen verbeteren en zie je tal van innovatiekansen (producten, diensten) maar weet je niet goed hoe deze concreet te maken?
 • Ben jij recentelijk geconfronteerd met veranderingen (bv. wetgeving) en zoek je naar nieuwe duurzame oplossingen?
 • Wil je je voordeel halen uit een innoverend netwerk?

Dan is het co-creatietraject 'Connecting the Dots' iets voor jou.

Het traject vindt plaats in drie verschillende regio's binnen de Provincie Antwerpen: Turnhout, Mechelen en Antwerpen. In samenwerking met Dany Snokx van SNOKX BVBA, bieden we vijf ondernemers in elke regio de kans om in dit traject aan de slag te gaan.

Tijdens een inleidende sessie wordt het traject in detail toegelicht en het is het uitgelezen moment voor al je vragen en opmerkingen.

SPK begeleidde in het verleden reeds bedrijven in twee gelijkaardige trajecten. TEEMA Architecten bvba, Beneens & Zonen bvba, Woonzorgcentrum Heilig Hart - vzw Rusthuizen Zusters van Berlaar, Tuinarchitectuur Wim Verrezen bvba, KIKO, Yvsolab nv, Avia-GIS bvba en Conlibrio cvba namen deel aan het eerste traject. Bekijk hier het resultaat. Volgende bedrijven hebben het tweede traject doorlopen: Ranobo bvba, MDMJ Accountants bvba, ETAP Lighting nv, Jig Technologies bvba (KookeenY) en Dirk Maris nv - Sedum- & graszodenservice.

Het project ANTWERP. POWERED BY CREATIVES. CONNECTING THE DOTS. stimuleert cross-sectorale samenwerkingen tussen creatieve en reguliere sectoren in de provincie Antwerpen, om innovatie te stimuleren. Hiertoe worden onder meer co-creatietrajecten, workshops, bedrijfsbezoeken, opleidingen en netwerkevenementen georganiseerd. ANTWERP. POWERED BY CREATIVES., het designplatform voor de provincie Antwerpen werkt voor dit project samen met Stad Mechelen, Stad Turnhout en SPK en ontvangt hiervoor 520.654,44 euro subsidies van Europa via het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO).

Co-creatietraject “Connecting the Dots”

Praktisch

Traject Turnhout

Datum inleidende sessie: dinsdag 6 februari 2018 van 15u00 tot 17u00

Locatie: SPK vzw, Campus Blairon 714, 2300 Turnhout

Voor meer info contacteer je best Florence (florence.maes@spk.be).

Traject Antwerpen

Datum inleidende sessie: dinsdag 6 februari 2018 van 9u00 tot 11u00

Locatie: De Winkelhaak, Lange Winkelhaakstraat 26, 2060 Antwerpen

Voor meer info kan je terecht bij de collega's van APBC.

Traject Mechelen

Datum inleidende sessie: woensdag 7 februari 2018 van 9u00 tot 11u00

Locatie: Oh! Mechelen, Kanunnik De Deckerstraat 20 bus A, 2800 Mechelen

Voor meer info kan je terecht op de site van Oh! Mechelen.

Inschrijven

Inschrijven voor één van deze gratis inleidende sessies kan via een mailtje naar info@apbc.be.

Een gedetailleerde toelichting van het traject, evenals de timing van de workshops en de kostprijs, vind je hier

Voor meer informatie kan je ook terecht op de website van APBC.

Heb je vragen? Wij helpen je met plezier