30 / 01 - 29 / 03

Sprekersacademie

Leren spreken met impact

Je bent een ondernemer die barst van talent en ambitie. Je staat te popelen om je verhaal te vertellen aan (toekomstige) klanten en leveranciers, maar je mist net dat tikkeltje kennis en zelfzekerheid om je op de juiste manier te profileren. De SPREKERSACADEMIE helpt je om je sprekersskills op te krikken en je verhaal vorm te geven, zo sta je als ondernemer immers nóg sterker in je schoenen.

Voor deze nieuwe editie van de Sprekersacademie zoeken we ondernemers die willen leren hoe ze hun troeven en talenten kunnen presenteren op een professionele en originele manier.

De Sprekersacademie werd op poten gezet door ANTWERP. POWERED BY CREATIVES. om de kwaliteit en het aanbod van keynote speakers uit de creatieve sector te verruimen. Nu het traject zijn successen geboekt heeft binnen de creatieve sector, willen we met deze editie ook andere sectoren bereiken.

Doelstelling

Doel van de opleiding en coaching is via workshops en webinars technieken, methodes en skills aan te leren waardoor je helder en authentiek kan communiceren met een tastbare impact voor elk publiek en (potentiële) klanten.

Jouw win-win

 • Je verbetert merkbaar je presentatieskills, ongeacht het niveau bij instap.
 • Je opdracht is je eigen inspirerende presentatie te ontwikkelen. Het onderwerp van deze presentatie is je eigen business, maar versterkt met een eigenwijze insteek. De presentatie heeft als doel zowel potentiële opdrachtgevers als groot publiek te overtuigen van je verhaal.
 • Deze presentatie (ca. 12 minuten, TED-waardig) wordt de ideale basis om al je komende pitches op topniveau te brengen.

Coaching

We werken samen met Inspiring Speech.
De coaches zijn: Peter Perceval (tekst, humor) en An Nelissen (speltechnieken).

Wie zoeken we?

Ondernemers die hun verhaal willen vertellen, maar nog niet helemaal zeker zijn van de inhoud, opbouw en presentatie ervan. Wij zoeken 6 deelnemers uit diverse sectoren, gevestigd in de provincie Antwerpen:

 • 3 ondernemers/ontwerpers/zaakvoerders uit de creatieve sector;
 • 3 ondernemers uit andere sectoren.

Op basis van de kandidaturen stellen we een gezonde mix samen.

Prijs en tussenkomst in de kosten

6 live sessies en 5 webinars: € 1.300 + btw 21%.
Inspiring Speech factureert rechtstreeks aan de deelnemer.
Via de kmo-portefeuille geniet de deelnemer van een subsidie van 40%.
Als de deelnemer de cursus succesvol beëindigt via het deelnemen aan de publiekspresentatie waarmee de opleiding wordt afgerond, mag hij voor deze presentatie een forfaitair bedrag factureren aan ANTWERP. POWERED BY CREATIVES. van € 325 + btw 21%.
De feitelijke kost voor de deelnemer komt daarmee op € 455 (btw exclusief).

Praktisch

DE SPREKERSACADEMIE IN TURNHOUT IS REEDS VOLZET!

Deelname in Antwerpen of Mechelen is nog wel mogelijk. Voor meer info, contacteer Klara De Smedt (Antwerpen) of Daphne Storms (Mechelen).

De 6 live sessies starten in 2018 en gaan door bij SPK, Campus Blairon 714 in TURNHOUT, op:

 • dinsdag 30 januari
 • dinsdag 13 februari
 • dinsdag 27 februari
 • dinsdag 13 maart
 • dinsdag 20 maart
 • dinsdag 27 maart

Telkens van 19u00 tot 22u00.

De 5 webinars, die meer de theorie samenvatten, worden stuk na stuk online gezet zodat de deelnemers ze kunnen beluisteren op een moment naar keuze. In onderling overleg worden enkele gezamenlijke momenten online afgesproken zodat de deelnemers vragen kunnen stellen.

Het slotevenement vindt plaats op donderdag 29 maart 2018, vanaf 19u00, in CULTUURHUIS DE WARANDE, Warandestraat 42 in TURNHOUT.

Meer info

Contacteer Florence voor Turnhout: florence.maes@spk.be of 0472 87 60 22

Antwerpen: Klara De Smedt  

Mechelen: Daphne Storms

Het project ANTWERP. POWERED BY CREATIVES. CONNECTING THE DOTS. stimuleert cross-sectorale samenwerkingen tussen creatieve en reguliere sectoren in de provincie Antwerpen, om innovatie te stimuleren.
Hiertoe worden onder meer co-creatietrajecten, workshops, bedrijfsbezoeken, opleidingen en netwerkevenementen georganiseerd.
ANTWERP. POWERED BY CREATIVES., het designplatform voor de provincie Antwerpen werkt voor dit project samen met Stad Mechelen, Stad Turnhout en SPK en ontvangt hiervoor € 520.654,44  subsidies van Europa via het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO).

Sprekersacademie

Locatie

SPK vzw
Campus Blairon 714, 2300 Turnhout

Kostprijs

De feitelijke kost voor de deelnemer komt op € 455 (btw exclusief)

Heb je vragen? Wij helpen je met plezier